BNR-radio vroeg Agressiewerk toelichting te geven op een verontrustend artikel over het onlangs verschenen TNO rapport Agressie op het werk 2014.

Het rapport is geschreven in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Jaarlijks blijken 1,6 miljoen werknemers slachtoffer te zijn van agressie door mensen van buiten de organisatie en 1,1 miljoen werknemers slachtoffer van agressie door collega’s of leidinggevenden. Gezondheidszorg en openbaar bestuur zijn sectoren waarin zowel externe als interne agressie veel voorkomt.

Voor Agressiewerk zijn deze cijfers helaas geen verrassing. We zijn dan ook blij dat onze eigen ervaringen steeds meer herkend en erkend worden. Hopelijk leid dit tot de broodnodige aandacht en actie.

Luister hier het interview met Lucia Looijestijn op BNR-radio (7 min)
Lees hier het artikel over het rapport op www.binnenlandsbestuur.nl

 

The following two tabs change content below.

Lucia

Agressietrainer
Sinds ik dertig jaar geleden begon in een vrouwenopvang in Amerika heeft mijn hele carrière gedraaid om de vele facetten van agressie en agressief gedrag. Als trainer heb ik ondertussen duizenden werknemers geholpen met hun kennis, zelfbeheersing en de vaardigheden voor het voorkomen en tegengaan van agressief gedrag. Duidelijk en vriendelijk, mét ruimte voor de ander. Het bijdragen aan het werkplezier van al deze mensen vind ik fantastisch. Is op uw werk agressie een probleem? Laat het mij weten!

Pin It on Pinterest

Share This