subsidie(Bron: ANP) Instellingen in de zorg krijgen meer geld om ze te helpen bij de aanpak van agressie. Het animo daarvoor is erg groot. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) komt daarom dit jaar met nog eens 1 miljoen euro extra voor het Actieplan Veilig werken in de Zorg, maakte ze vrijdag bekend.Het bedrag komt bovenop de ruim 10 miljoen euro voor de periode 2012-2015 die er beschikbaar was voor het actieplan.

Onderdeel hiervan was ondersteuning om agressie op de werkvloer tegen te gaan. De belangstelling is zo groot dat veel aanmeldingen moeten worden afgewezen. In totaal hebben bijna zevenhonderd instellingen hulp gekregen bij hun strijd tegen agressie. Met het extra geld kunnen dit jaar ruim zeventig extra instellingen ermee aan de slag.

Ook instellingen in de maatschappelijke opvang kunnen nu meedoen. ”Zo help ik nog meer instellingen om agressie verder terug te dringen. Iedereen heeft recht op een veilige werkplek”, aldus de minister.

The following two tabs change content below.

Lucia

Agressietrainer
Sinds ik dertig jaar geleden begon in een vrouwenopvang in Amerika heeft mijn hele carrière gedraaid om de vele facetten van agressie en agressief gedrag. Als trainer heb ik ondertussen duizenden werknemers geholpen met hun kennis, zelfbeheersing en de vaardigheden voor het voorkomen en tegengaan van agressief gedrag. Duidelijk en vriendelijk, mét ruimte voor de ander. Het bijdragen aan het werkplezier van al deze mensen vind ik fantastisch. Is op uw werk agressie een probleem? Laat het mij weten!

Pin It on Pinterest

Share This