subsidieDoor werkdruk weten hulpverleners niet altijd om te gaan met agressie van bijvoorbeeld dementerende ouderen of mensen met psychische problemen. Onbedoeld en onbewust kunnen patiënten of bewoners van een zorginstelling een hulpverlenen ernstig kwetsen, zowel fysiek als mentaal.
Volgens de inspectie krijgt personeel door de veranderingen in de zorg steeds vaker te maken met agressief gedrag van patiënten én hun familieleden. Medewerkers hebben regelmatig te maken met patiënten en de familie die dwingend en veeleisend kunnen zijn. Ze worden beledigd, gemanipuleerd, bespuugd of uitgescholden. Ook (seksuele)intimidatie is steeds vaker een veel voorkomend probleem.

Hulpverleners en andere medewerkers in de zorg weten hier niet altijd goed mee om te gaan. Eigen emoties spelen vaak op en maken dat iemand, ongewenst, dichtklapt of zich gaat verdedigen en soms zelfs agressie met agressie gaat beantwoorden.

Heeft uw zorginstelling te maken met agressie en geweld tegen uw medewerkers? En wilt u anti-agressiebeleid gaan uitvoeren? Dan kunt u subsidie aanvragen van de ondersteuningsregeling Veilig werken in de zorg. Dit jaar kunt u voor uw instelling maximaal € 10.000 krijgen. De regeling is onderdeel van het actieplan ‘Veilig werken in de zorg’.

De informatie vindt u op deze link.

Wij helpen je graag in het aanvragen van de subsidie om uw medewerkers te trainen in het ‘beter omgaan met lastig en agressief gedrag’. Wij komen graag in gesprek met jou over wat binnen de organisatie speelt en wat medewerkers willen leren zodat zij met meer zelfvertrouwen en geschikte vaardigheden het hoofd kunnen bieden in lastige situaties. Om vooral agressie te voorkomen en waar nodig dit om te buigen of te begrenzen, met aandacht voor de werkrelatie en respect voor de ander.

The following two tabs change content below.

Lucia

Agressietrainer
Sinds ik dertig jaar geleden begon in een vrouwenopvang in Amerika heeft mijn hele carrière gedraaid om de vele facetten van agressie en agressief gedrag. Als trainer heb ik ondertussen duizenden werknemers geholpen met hun kennis, zelfbeheersing en de vaardigheden voor het voorkomen en tegengaan van agressief gedrag. Duidelijk en vriendelijk, mét ruimte voor de ander. Het bijdragen aan het werkplezier van al deze mensen vind ik fantastisch. Is op uw werk agressie een probleem? Laat het mij weten!

Pin It on Pinterest

Share This