paroolPesten op de werkvloer neemt toe. De pesters maken er misbruik van dat collega’s door de economische tegenwind onzeker zijn over hun baan, en proberen zo hun eigen positie te verstevigen. Veel bedrijven doen niets tegen getreiter op de werkvloer. Nu is vaak de uitkomst: degene die gepest wordt, gaat uiteindelijk murw gebeukt weg. Dat zegt Laura Willemse van de stichting Pesten op de Werkvloer, dat donderdag op de VU een seminar organiseert over de aanpak van getreiter bij bedrijven en organisaties. (Bron: Parool)

Uit recente onderzoeken blijkt dat het aantal mensen dat op het werk wordt gepest, langzaam toeneemt, stelt Willemse. In eerdere studies werd al geconcludeerd dat ruim zeventien procent van alle Nederlandse werknemers wordt gepest, wat neerkomt op 250.000 tot 300.000 mensen. Volgens Willemse blijkt uit nieuwer onderzoek dat dit percentage nu 19,2 is.

Overgevoelig
Veel bedrijven en organisaties hebben niets geregeld om pesten tegen te gaan, zegt Willemse. ‘Slechts de helft van alle bedrijven heeft een beleid. Veel personeel is daarvan de dupe; zij staan in de kou. De Arbowet stelt dat zij beschermd moeten worden, maar slachtoffers gaan gebukt onder de treiterijen en worden al snel weggezet als overgevoelig.’

Klik hier voor het gehele artikel.

The following two tabs change content below.

Lucia

Agressietrainer
Sinds ik dertig jaar geleden begon in een vrouwenopvang in Amerika heeft mijn hele carrière gedraaid om de vele facetten van agressie en agressief gedrag. Als trainer heb ik ondertussen duizenden werknemers geholpen met hun kennis, zelfbeheersing en de vaardigheden voor het voorkomen en tegengaan van agressief gedrag. Duidelijk en vriendelijk, mét ruimte voor de ander. Het bijdragen aan het werkplezier van al deze mensen vind ik fantastisch. Is op uw werk agressie een probleem? Laat het mij weten!

Pin It on Pinterest

Share This