Ook dit seizoen slaagt de nieuwste editie van Boer Zoekt Vrouw er in om de kijker aan de buis en Social Media te kluisteren. Niet alleen kijken we naar de liefdesperikelen van vijf vrijgezelle boeren, we delen ook onze mening massaal op Twitter, Facebook en Instagram. En die berichtjes liegen er vaak niet om.

Tijdens het programma Twitteren kijkers er duchtig op los. Tijdens elke seconde van de uitzending staat er een nieuwe tweet online. Gemaakte keuzes, gedane uitspraken en grappige momenten worden uitgebreid van commentaar voorzien. Vaak grappig, raak of liefkozend, maar ook in toenemende mate agressief, kwetsend en gemeen. De boeren liggen onder een vergrootglas, en het gezegde “hij die zonder zonde is werpe de eerste steen” is velen vreemd.

Bron: ad.nl
Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers springt in de bres voor haar boeren. Ze vindt dat er minder agressief met ze mag worden omgegaan en dat de focus moet liggen op dat waar de datingshow uiteindelijk om draait: de liefde. De blonde presentatrice, die vandaag haar 42ste verjaardag viert, vindt dat de soms agressieve houding van de pers tegenover de top 5-boeren die tijdens elk seizoen weer volop in de spotlights staan, te ver gaat. Met name dit jaar doken de cameraploegen op het privéleven van tulpenboer Tom, die 1.808 brieven kreeg, en werd boer Geert gevraagd naar wat hij van het etiket ‘geile Geert’ vond.

Jaspers trekt de vergelijking met de toenemende agressie tegen treinpersoneel van de NS. ,,Iedereen merkt agressie, dat merken wij met de boeren ook. Ik vind dat we daarmee moeten ophouden”, aldus Jaspers tegen Gaarthuis.

,,Die boeren zijn heel leuke mensen, die veel lef laten zien en dit durven voor een miljoenenpubliek. Daar moeten we zuinig op zijn, daar moeten we lief voor zijn. Dat moeten we koesteren in plaats van achterna jagen.”

Ook vindt Jaspers dat het Nederlandse volk zich vaker moet realiseren dat het om echte mensen gaat. ,,Lieve mensen die op zoek zijn naar de liefde.”

The following two tabs change content below.

Lucia

Agressietrainer
Sinds ik dertig jaar geleden begon in een vrouwenopvang in Amerika heeft mijn hele carrière gedraaid om de vele facetten van agressie en agressief gedrag. Als trainer heb ik ondertussen duizenden werknemers geholpen met hun kennis, zelfbeheersing en de vaardigheden voor het voorkomen en tegengaan van agressief gedrag. Duidelijk en vriendelijk, mét ruimte voor de ander. Het bijdragen aan het werkplezier van al deze mensen vind ik fantastisch. Is op uw werk agressie een probleem? Laat het mij weten!

Pin It on Pinterest

Share This